fredag 4. januar 2008

Bankok

Naar vi foerst maatte vaere ei natt i Bankok for aa komme til hua hin, skulle vi i hvert fall utnytte tia maks. Tenkte vi... Men naar v endelig kom ut av flyplassen og blei kjoert i en drosje gjennom heile byen for aa komme til hotellet, som desverre laag et stykke utafor byen, ombestemte vi oss. For en diger by!! AA herlighet. Vi som kom rett fra kaoset i Kolkata blei jo heilt sjokka over aa kjoere paa aatte felts highway og sjaa allle dei forferdelig hoege skyskraparane! saa naar vi endelig kom ut av den fantastisk store byen og til vaart trygge hotell hadde vi mest lyst aa berre legge oss. Men det hadde jo paa den andre sia blitt litt kjedelig. Trygt, men kjedelig. Saa vi bestemte oss for aa i hvert fall finne en resturant aa faa litt mat. ingen av oss va saa veldig svoltne, men vi kom oss i hvert fall ut.
Etter aa ha funne en passelig thai resturant satte vi oss godt til rette og venta paa menyane. Naar dei endelig kom viste det sej at det meste stod paa thai og at det einaste dei hadde va sjomat.. skeptisk. Men vi bestillte i vei baade reke, krabbe og fisk.
Det foerste dei kom med va ditta. Ikkje saerlig apetittvekkande akkurat.
Slik saag Marlene og Ingunn paa den deilige maten. dei e alltid saa kresne..
Heldigvis blei det retta i den forferdelig ekle misforstaaelsen. Maten va ikkje til oss. Saa vi venta fortsatt i spenning. Vi hadde spurt og gravd for aa faa dei til aa sei kor store porsjonane va, men dei kunne saa utrulig lite engelsk. Vi fikk inntrykk av at dei va veldig smaa. Saa vi bestillte en kvar og Marlene ville ha nudla i tillegg. Det maatte vel bli nok...
Plutselig kjem dei inn med ei diger ildfast form med nokke som ligna paa nokken kjempe reke! Oj. det maa vel vaere feil igjen.. Haapte vi. Men neida. Det va min om du kan kalle det det. ej ville valgt aa kalle det middag for fire!
Like etter kom Marlene sin, som va minst like stor! Hjelp. Kossen skulle vi klare aa ete det opp??? I tilleg kom dei tilslutt inn med det dei kalte Ingunn sin porsjon: Diger heilstektfisk med masse stekte nudle greie rundt. Seriost! Det va nok mat til baade oss og alle familiane vaara!

jaja.. vi maatte desverre legge igjen "litt" mat. Nokke som va ganske faelt, men skulle vi ha spist det opp hadde vi vel vaert der fortsatt....

2 kommentarer:

Brynhild Marita sa...

Kalla du Ingunn kresen? Ka e ej då?? Bra mat

palmakristin sa...

bangkok e litt av en opplevelse, ja! håpe dokke ha ei fin jul :)