fredag 26. oktober 2007

Ordentlig kaos i India!

JOHAR!
Da var vi altsaa i India! Tre bleike usikre jenter fra Sunnmore i store India. Hehe, det sier seg selv at det vil bli en del rare opplevelser og mange episoder der vi traakker i salaten!

Taxi-bom-tur!
Uten saa mye spraakkunnskap og kjennskap til kulturen sliter vi litt. Ingunn og Marlene fikk merke dette da de skulle ta taxi fra hotellet i Kolkata til den mest kjente turistgata i byen. Vi fikk tak i en taxi, og selvfolgelig var det den ene taxien i byen som ikke visste hvor denne velkjente turistgaten var. Og i tillegg saa kunne ikke mannen i taxien et eneste ord engelsk! Vi forklarte addressen, men han kjoerte rundt paa maafaa. Saa etter en stund begynte han aa spoere folk i andre taxier og folk som laa paa gaten aa sov. Etter ca 40 minutt hadde vi faatt nok! Ved hjelp av kroppsspraak og en litt sur mine fikk Ingunn mannen i taxien til aa forstaa at vi ville bytte taxi. Mannen var hyggelig og fant til og med en ny taxi til oss. Men da han ville ha penger for aa ha kjoert oss rundt i byen paa maafaa saa lenge ble vi begge ganske irriterte. Men hvitingene maatte gi seg, han ville ha 80 rupi for bomturen, vi gav han 50 rupi. Den nye taxien maatte jo ogsaa prove aa lure disse domme hvite jentene, han krevde 60 rupi, vi gav han det, vi var leie av aa krangle. Ingunn og Marlene folte seg skikkelig lurte og snytt for penger da vi satte oss ned i en kafe. Vi fikk oss en god latter da vi reknet ut at i norske kroner hadde hele turen kostet oss ca 15 kroner:) Hehe det er ikke dyrt aa leve som nordmann i Inida! Vi har raad til aa bli lurt litt;)

Vi merker at vi naa befinner oss et sted der vi ikke har kontrollen selv i det hele tatt. Vi har ingen mulighet til aa klare oss alene. En setning som vi ofte siere er: Vi er fire paa team i Inida, Lina, Marlene, Ingunn og Jesus! Vi har merket saa godt at han er midt i blandt oss, at han har styringen og at han besytter oss. Det er lett og bli motlaus i en saa frammed hverdag, men vi merker alle sammen at Herren er med oss, og at han snur motlausheten til paagangsmot og iver. Jesus er stor og han har all makt!

8 kommentarer:

tove sa...

takk for koselige melding på bloggen vår, ingunn! kose oss i bolivia altså. hørres ud som om dåkk har det spanande i india åg.
kule blogg dåkk har!
-tovita

Anonym sa...

Heihei!!
Hørtest ut som ei arti hending:P hehe, og det e bra doke ikkje berre e 3, men 4 på lage, for alle veit at det ikkje ha gått så bra uten Jesus der...

Gla i dej Ingunn!!

Kos dokke!!

Amalie sa...

Hei! Nesten så jeg misunner dere... Har det flott her i Japan, da. Litt andre oppgaver og vi trenger Jesus på andre måter. Japan har veldig mye ånder og sånt, så det er utfordringer på det planet også - og ikke minst språkmessig! Japansk ungdom kan faktisk ganske lite engelsk!

Maria Therese sa...

Så kjekt å få vite korleis de gjenge me dokke! De e bra at Jesus e me og passa på dokke, tre tulne jente i verdens nest mest folkerike nasjon :P Stor klem ;)

Jeevan sa...

Haloen!

Jeg vil bare si takk for turen (jeg er ikke taxi-sjåføren!!), og ønske dere alt godt videre. Det var veldig kjekt å være med dere de første dagene. Dere er noen herlige, livlige jenter, som jeg tror vil få et fantastisk opphold i "annerledes-landet".
Jeg kjente også at det ble mye de første dagene, og betaler for det nå i form av kraftig forkjølelse...
Jeg vil anbefale deg, Marlene, at du ikke nevner for din far om telefonsamtalene vi hadde i Kolkata... :)
Gleder meg til neste oppdatering.

Isore bhora pema.

Klem fra Steinar

palmakristin sa...

ej vil berre ønske dokke lykke til i India, de går nok bedre ettekvart, tilåme på taxi-turane!
God bless :)

Anonym sa...

så hygglig å lese en liten oppdatering.

godt Jesus er midt i blant dere. for en trygghet!

tove sa...

du ingunn - eg bare lure, du e fortsatt med paa vaar uformelle konkurranse om aa la haaret gro paa leggene?
-tove